Lynkurs i forbedringsmetodikk

Studiesenter RKKYH i samarbeid med Nesna kommune inviterer til et lynkurs i forbedringsmetodikk.
Dette er en forsmak på et nytt læringsnettverk der vi skal lære mer om hvordan benytte forbedringsmetodikk i pasient og brukerrettet arbeid. Læringsnettverket starter i 2024.
Tittel Kursstart Varighet Påmelding KategoriStedFagansvarligLegg i kalender Tittel Lynkurs i forbedringsmetodikk Kursstart 27. oktober 2023 Varighet 2 timer Påmelding 26.10.2023 12:00 Helse og omsorg Digital arena Les mer Meld meg på

27. oktober 2023 (Frist: 26.10)
Meld meg på

Dette lynkurset i forbedringsmetodikk vil gi en kortfattet innføring i:

  • Grunneleggende forbedringskunnskap
  • Hva er forbedringsmodellen
  • I hvilken sammenheng brukes forbedringsmetodikk
  • Kort om bruk av målinger og statistisk prosesskontroll

I tillegg vil det gis informasjon om oppstart av læringsnettverk i forbedringskunnskap- og metode på Ytre Helgeland 2024. Vedlagt ligger en kort foreløpig introduksjon av læringsnettverket.  Dette læringsnettverket vil kunne være en god videreføring av forbedringsteamene som er etablert i de kommunene som har deltatt i Gode pasientforløp. 

Fagansvarlige er Øyvind Antonsen og Gro Solbakken.

Øyvind Antonsen er assisterende fagdirektør på Akershus universitetssykehus med blant annet forbedringsarbeid som prioritert arbeidsoppgave. Han er utdannet kroppsøvingslærer / Psykiatrisk sykepleier og har lederutdanning. Øyvind har arbeidserfaring er fra hjemmesykepleie, sykehjem og fra universitetssykehus i Oslo (OUS og Ahus).

Gro Solbakken er kommunalleder helse og omsorg i Nesna kommune. Hun er utdannet vernepleier og har en mastergrad i velferdsforvatning. Gro har arbeidserfaring fra kommunehelsetjenesten, og har jobbet med forbedringsarbeid i spesialisthelsetjenesten og i Kriminalomsorgen. 

Praktisk informasjon

Lynkurset gjennomføres på teams. Lenke til møtet sendes ut til den e-posten du melder deg på med. Sitt gjerne sammen flere fra samme arbeidsplass, arbeidsgruppe.
Invitasjon og påmelding til læringsnettverket vil bli sendt ut i etterkant av lynkurset.

Kursplan

Kursstart 27. oktober 2023 Dag 1 10:00-12:00 (fredag 27.10) Varighet 2 timer Ansvarlig Studiesenter RKK Ytre Helgeland Bindende påmelding Ja Påmelding 26.10.2023 12:00 Kategori Helse og omsorg Sted Digital arena Fagansvarlig Legg i kalender